Receptbok 2009 - page 133

sötost
10 liter Mjölk (helst ohomogeniserad och
opastöriserad), ostlöpe, ljus sirap, strösocker och
kanelstänger.
Värm mjölken till 37°. Tillsätt 3 msk ostlöpe.
Dra pannan från plattan och låt stå till dess
mjölken har stelnat (ca 1 timme).
Skär osten i bitar med en kniv i kastrullen.
Koka upp försiktigt så att det inte bränner vid.
Tillsätt ½ flaska sirap.
2-3 dl strösocker (efter smak) samt 2
kanelstänger. Koka mycket försiktigt i ca 3
timmar. Ostklumparna skall bli lite gula. För att
kolla skär i en klump, är den mycket vit inuti låt
koka ytterligare.
Äts som smörgåsmat eller på tallrik med mjölk.
Sötost
1...,123,124,125,126,127,128,129,130,131,132 134,135,136,137,138
Powered by FlippingBook