7
För oss som jobbar på hotellet är
utsikten mot Högakustenbron över
Ångermanälven vardag. Ändå kan vi
komma på oss med att ibland bara
stå och häpna över hur vacker vyn är.
Därför förstår vi mycket väl
reaktionen hos våra gäster.
Många av dem blir alldeles hänförda.
Dessutom är det ju så att naturen
skapar nya bilder hela tiden av både
bron och vattnet och allt annat som
är en av de mest förtjusande delarna
av Höga Kusten. Solnedgångar,
soluppgångar, klarblå himmel,
dimma, dis, regn och storm. För varje
skiftning uppstår nya tavlor i ständig
förändring.
Nyligen utsågs Högakustenbron till
Sveriges tredje vackraste byggnad,
efter ringmuren på Gotland och
Drottningholms slott. Detta i en
undersökning gjord av Sifo.
Vi är stolta, men kanske ändå inte
överraskade.
Det är ju ingen slump att
Högakustenbron – vår närmaste
granne – är en av landets mest
fotograferade byggnader.
bygga på varumärket Hotell Höga Kusten som
en restaurang och ett hotell som positionerar
sig som något långt mycket mer än en vägkrog
vid E4:an. Här finns det visioner och kunskap
som kommer att lyfta verksamheten ännu
mer framöver, säger Michel.
Han påpekar även att det är få restauranger
och hotell som erbjuder en så vidunderlig ut-
sikt som Hotell Höga Kusten.
– Högakustenbron och älven som mynnar ut
i havet är ju en fantastiskt vy. Bara den drar ju
extra mycket folk.
EN AV
SVERIGES
VACKRASTE
VYER
KORT OM MICHEL JAMAIS
■
Född i Stockholm 1964
■
Utbildad kock och jobbade
under åren 1982 till 1997 som kock, kökschef, food and beverage manager och somme-
lier
■
Har drivit sitt eget företag Michel Jamais Vin & Gastronomi sedan 1992 och är
verksam både i Sverige, Europa och Nordamerika
■
Skrev sin första artikel i Allt om Vin
1995 och har varit en av de ledande skribenterna för vinmagasinet Livets Goda sedan
2003
■
Hittills har han skrivit elva böcker om mat och dryck
■
Han har under 18 år
hållit över 5 000 föreläsningar om drycker, gjort över 250 vinresor och besökt över 1
500 vingårdar över hela världen.