Previous Page  7 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 16 Next Page
Page Background

7

För oss som jobbar på hotellet är

utsikten mot Högakustenbron över

Ångermanälven vardag. Ändå kan vi

komma på oss med att ibland bara

stå och häpna över hur vacker vyn är.

Därför förstår vi mycket väl

reaktionen hos våra gäster.

Många av dem blir alldeles hänförda.

Dessutom är det ju så att naturen

skapar nya bilder hela tiden av både

bron och vattnet och allt annat som

är en av de mest förtjusande delarna

av Höga Kusten. Solnedgångar,

soluppgångar, klarblå himmel,

dimma, dis, regn och storm. För varje

skiftning uppstår nya tavlor i ständig

förändring.

Nyligen utsågs Högakustenbron till

Sveriges tredje vackraste byggnad,

efter ringmuren på Gotland och

Drottningholms slott. Detta i en

undersökning gjord av Sifo.

Vi är stolta, men kanske ändå inte

överraskade.

Det är ju ingen slump att

Högakustenbron – vår närmaste

granne – är en av landets mest

fotograferade byggnader.

bygga på varumärket Hotell Höga Kusten som

en restaurang och ett hotell som positionerar

sig som något långt mycket mer än en vägkrog

vid E4:an. Här finns det visioner och kunskap

som kommer att lyfta verksamheten ännu

mer framöver, säger Michel.

Han påpekar även att det är få restauranger

och hotell som erbjuder en så vidunderlig ut-

sikt som Hotell Höga Kusten.

– Högakustenbron och älven som mynnar ut

i havet är ju en fantastiskt vy. Bara den drar ju

extra mycket folk.

EN AV

SVERIGES

VACKRASTE

VYER

KORT OM MICHEL JAMAIS

Född i Stockholm 1964

Utbildad kock och jobbade

under åren 1982 till 1997 som kock, kökschef, food and beverage manager och somme-

lier

Har drivit sitt eget företag Michel Jamais Vin & Gastronomi sedan 1992 och är

verksam både i Sverige, Europa och Nordamerika

Skrev sin första artikel i Allt om Vin

1995 och har varit en av de ledande skribenterna för vinmagasinet Livets Goda sedan

2003

Hittills har han skrivit elva böcker om mat och dryck

Han har under 18 år

hållit över 5 000 föreläsningar om drycker, gjort över 250 vinresor och besökt över 1

500 vingårdar över hela världen.