4
Andreas Kindahl heter han, är gift och har
två barn – Nora, nio år, och Sam, sju år – och
har en lång och mycket gedigen erfarenhet
av den här branschen. Både som anställd och
konsult.
– Jag har varit verksam i den här mycket spe-
ciella världen i många år nu och bland an-
nat varit restaurangchef och nattklubbschef
både i Sverige, London och Köln.
– Sedan har jag drivit ett företag som hjälpt
restauranger att få ned svinnet av alkohol.
En av mina kunder var Hotell Höga Kusten.
ANDREAS
VÅR NYA HOTELLCHEF
Det var så vi kom i kontakt med varandra och
när Mats frågade mig om jag var intresserad
av den här tjänsten som han skulle tillsätta,
kände jag att det var för spännande att tacka
nej till.
Att ha sett verksamheten från ett konsultper-
spektiv och ha den bakgrund som Andreas
har, gör honom till en idealisk person att lyfta
hotellet till högre nivåer och att sjösätta nya
projekt.
Andreas har även gjort FN–tjänst i både Bos-
nien och Kosovo.
– Det jag fick uppleva där har både gjort mig
till en människa som inte stressar upp sig så
ofta numera och jag kan ta saker för vad de
är. Jag fick nya perspektiv på livet av tiden
som militär.
Han beskriver sig själv som drivande och
målmedveten, men samtidigt ödmjuk och
lyhörd.
– Jag är noga med att allting ska vara väl för-
ankrat hos medarbetarna. Du får inget bra
resultat om du är ensam om att tro på en idé.
Han ser en kolossal potential för Hotell Höga
Kusten.
– Vårt geografiska läge, köpet av mark på hela
halvön och de visioner som finns för både oss
och hela Höga Kusten gör att vi är inne i ett
fantastiskt roligt skede.
När han blev hotellchef gjordes en del för-
ändringar. I samband med att en konferens-
lokal renoverades för att passa mindre säll-
skap för olika provningar, föddes idén om en
exklusiv avsmakningsmeny. Något som har
visat sig vara en hit!
– Vi har plats för upp till 14 gäster där och min
ambition är att vi på det här sättet ska bygga
vårt varumärke starkare med att kunna erbju-
da de bästa råvarorna på ett högkvalitativt och
exklusivt sätt. Småskaligt och innovativt.
– Det är också utvecklande för våra kockar
och vår serveringspersonal att få ha ännu
mer kontakt med gästerna och bidra till att
skapa en ännu personligare relation till dem.
Framöver kommer det att hända mycket mer
på hotellet.
– Vi tar det steg för steg. Det här är bara bör-
jan. Det finns oerhört många tankar på hur vi
ska gå vidare och det gäller att synkronisera
det så att det kommer rätt i tiden med allting
annat som är på gång här.
– Hotell Höga Kusten har haft många fina år
av nya omsättningsrekord och ständig ökning
av antalet gäster och besökare. Så kommer
det att fortsätta och målet är att vi även ska
locka en del nya målgrupper med olika grepp.
– Sedan ska vi alltid komma ihåg att vi har ett
fullkomligt unikt läge med havet och Höga-
kustenbron som en magnifik tavla som för-
ändrar sig beroende på årstid och väderlek.
Den vyn är en dragare i sig, säger Andreas
Kindahl.
Hotell Höga Kusten står inför stora satsningar de kommande åren.
För att kunna ge det den tid som behövs, har ägaren Mats Löfroth bestämt att hotellet
ska ha en hotellchef.