Previous Page  4 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 16 Next Page
Page Background

4

Andreas Kindahl heter han, är gift och har

två barn – Nora, nio år, och Sam, sju år – och

har en lång och mycket gedigen erfarenhet

av den här branschen. Både som anställd och

konsult.

– Jag har varit verksam i den här mycket spe-

ciella världen i många år nu och bland an-

nat varit restaurangchef och nattklubbschef

både i Sverige, London och Köln.

– Sedan har jag drivit ett företag som hjälpt

restauranger att få ned svinnet av alkohol.

En av mina kunder var Hotell Höga Kusten.

ANDREAS

VÅR NYA HOTELLCHEF

Det var så vi kom i kontakt med varandra och

när Mats frågade mig om jag var intresserad

av den här tjänsten som han skulle tillsätta,

kände jag att det var för spännande att tacka

nej till.

Att ha sett verksamheten från ett konsultper-

spektiv och ha den bakgrund som Andreas

har, gör honom till en idealisk person att lyfta

hotellet till högre nivåer och att sjösätta nya

projekt.

Andreas har även gjort FN–tjänst i både Bos-

nien och Kosovo.

– Det jag fick uppleva där har både gjort mig

till en människa som inte stressar upp sig så

ofta numera och jag kan ta saker för vad de

är. Jag fick nya perspektiv på livet av tiden

som militär.

Han beskriver sig själv som drivande och

målmedveten, men samtidigt ödmjuk och

lyhörd.

– Jag är noga med att allting ska vara väl för-

ankrat hos medarbetarna. Du får inget bra

resultat om du är ensam om att tro på en idé.

Han ser en kolossal potential för Hotell Höga

Kusten.

– Vårt geografiska läge, köpet av mark på hela

halvön och de visioner som finns för både oss

och hela Höga Kusten gör att vi är inne i ett

fantastiskt roligt skede.

När han blev hotellchef gjordes en del för-

ändringar. I samband med att en konferens-

lokal renoverades för att passa mindre säll-

skap för olika provningar, föddes idén om en

exklusiv avsmakningsmeny. Något som har

visat sig vara en hit!

– Vi har plats för upp till 14 gäster där och min

ambition är att vi på det här sättet ska bygga

vårt varumärke starkare med att kunna erbju-

da de bästa råvarorna på ett högkvalitativt och

exklusivt sätt. Småskaligt och innovativt.

– Det är också utvecklande för våra kockar

och vår serveringspersonal att få ha ännu

mer kontakt med gästerna och bidra till att

skapa en ännu personligare relation till dem.

Framöver kommer det att hända mycket mer

på hotellet.

– Vi tar det steg för steg. Det här är bara bör-

jan. Det finns oerhört många tankar på hur vi

ska gå vidare och det gäller att synkronisera

det så att det kommer rätt i tiden med allting

annat som är på gång här.

– Hotell Höga Kusten har haft många fina år

av nya omsättningsrekord och ständig ökning

av antalet gäster och besökare. Så kommer

det att fortsätta och målet är att vi även ska

locka en del nya målgrupper med olika grepp.

– Sedan ska vi alltid komma ihåg att vi har ett

fullkomligt unikt läge med havet och Höga-

kustenbron som en magnifik tavla som för-

ändrar sig beroende på årstid och väderlek.

Den vyn är en dragare i sig, säger Andreas

Kindahl.

Hotell Höga Kusten står inför stora satsningar de kommande åren.

För att kunna ge det den tid som behövs, har ägaren Mats Löfroth bestämt att hotellet

ska ha en hotellchef.