Previous Page  12 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 16 Next Page
Page Background

12

Han började med att jobba extra i disken

för tio år sedan. Sedan har han haft olika

roller, för att nu vara restaurangchef.

Fredrik Björk hör till Hotell Höga Kustens

trotjänare. Han kan verksamheten från

grunden och beskriver sin arbetsplats som

”… enormt inspirerande.”

– Hela hotellet är omväxlande och expan-

sivt och vi som jobbar med det dagliga har

en härlig teamkänsla. Jag kan säga, från

hjärtat, att det är kul att åka till jobbet var-

je dag.

Att få en chefsposition innebär stort ansvar

och även att bestämma över dem han tidi-

gare delat sysslor med.

– Men jag upplever det inte som att det för-

ändrat mitt sätt att vara. Vi är som ett lag

med samma mål: att göra gästerna nöjda

och att göra allting lite bättre hela tiden.

Något som alla nyanställda får lära sig per

omgående.

– Jag delegerar och ser till att det flyter på

som det ska, samtidigt som jag sitter myck-

et med planering och har god framförhåll-

ning på allting. Det är mycket som sker

bakom kulisserna, ler Fredrik.

Hans leende är signifikativt för alla medar-

betare. Ett återkommande omdöme om oss

på Hotell Höga Kusten från våra gäster är

att vi är välkomnande och ger ett trevligt

och glatt bemötande.

– Det betyder mycket för att man ska trivas.

Det gäller även i förhållandet mellan chefer

och medarbetare.

Fredrik är en mycket harmonisk man. Han

gifte sig i maj i år och blev pappa till sitt för-

sta barn, Tilde, som nu är drygt ett år.

– Sedan har min fru ett barn sedan tidiga-

re så vi är fyra i familjen. Min tillvaro känns

väldigt behaglig, både när jag jobbar och är

ledig. Jag har aldrig haft det så bra som nu,

säger han.

När han får tid över ägnar han sig gärna åt

fiske.

– Det är avkopplande och helt omöjligt att

stressa upp sig när du fiskar. Därför ger det

mig mycket även om jag inte får någon fisk,

säger restaurangchefen.

EN STUND MED

RESTAURANGCHEFEN

FREDRIK BJÖRK