12
Han började med att jobba extra i disken
för tio år sedan. Sedan har han haft olika
roller, för att nu vara restaurangchef.
Fredrik Björk hör till Hotell Höga Kustens
trotjänare. Han kan verksamheten från
grunden och beskriver sin arbetsplats som
”… enormt inspirerande.”
– Hela hotellet är omväxlande och expan-
sivt och vi som jobbar med det dagliga har
en härlig teamkänsla. Jag kan säga, från
hjärtat, att det är kul att åka till jobbet var-
je dag.
Att få en chefsposition innebär stort ansvar
och även att bestämma över dem han tidi-
gare delat sysslor med.
– Men jag upplever det inte som att det för-
ändrat mitt sätt att vara. Vi är som ett lag
med samma mål: att göra gästerna nöjda
och att göra allting lite bättre hela tiden.
Något som alla nyanställda får lära sig per
omgående.
– Jag delegerar och ser till att det flyter på
som det ska, samtidigt som jag sitter myck-
et med planering och har god framförhåll-
ning på allting. Det är mycket som sker
bakom kulisserna, ler Fredrik.
Hans leende är signifikativt för alla medar-
betare. Ett återkommande omdöme om oss
på Hotell Höga Kusten från våra gäster är
att vi är välkomnande och ger ett trevligt
och glatt bemötande.
– Det betyder mycket för att man ska trivas.
Det gäller även i förhållandet mellan chefer
och medarbetare.
Fredrik är en mycket harmonisk man. Han
gifte sig i maj i år och blev pappa till sitt för-
sta barn, Tilde, som nu är drygt ett år.
– Sedan har min fru ett barn sedan tidiga-
re så vi är fyra i familjen. Min tillvaro känns
väldigt behaglig, både när jag jobbar och är
ledig. Jag har aldrig haft det så bra som nu,
säger han.
När han får tid över ägnar han sig gärna åt
fiske.
– Det är avkopplande och helt omöjligt att
stressa upp sig när du fiskar. Därför ger det
mig mycket även om jag inte får någon fisk,
säger restaurangchefen.
EN STUND MED
RESTAURANGCHEFEN
FREDRIK BJÖRK