Previous Page  5 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 16 Next Page
Page Background

5

Hotell Höga Kusten har, precis som så

många andra företag inom hotell– och

restaurangnäringen, ett så gott som

ständigt behov av medarbetare, men det

saknas ofta utbildad arbetskraft.

Nu har hotellet tagit initiativ till ett nytt grepp

i samarbete med Ådalsskolans gymnasium -

en ny lärlingsutbildning.

Från och med i höst deltar två elever i projek-

tet under programmen Hotell och Turism och

Restaurang och Livsmedel. En av dem, Ceci-

lia Palm, finns på Hotell Höga Kusten.

– Under två dagar är eleverna i skolan och lä-

ser kärnämnena, resterande tre dagar i veck-

an är de ute på arbetsplatserna och får lära

sig yrket från grunden, säger Peyman Vahedi,

rektor på Ådalsskolan.

Peyman hoppas och tror att den här model-

len kommer att bli både vanligare och attrak-

tivare under de kommande åren.

– Att skolan kan samarbeta med arbetsgi-

vare och skapa utbildningar som tillgodoser

det faktiska behovet på arbetsmarknaden är

optimalt.

Ådalsskolan har idag åtta av tolv yrkespro-

gram.

– Målsättningen är att vi ska vara heltäckan-

de i framtiden.

Andreas Kindahl på Hotell Höga Kusten är

mycket positiv till att lärlingsprojektet nu in-

letts och menar att det här är en unik möjlig-

het till en bra karriär.

– Jag har jobbat länge i den här branschen

och jag kan lova att de som går den här ut-

bildningen, där teori och praktik kombineras,

kommer att ha enorma förutsättningar till

toppjobb och anställningar över hela världen.

– Min förhoppning är att de ungdomar som

går den ska bli kvar hos oss ett tag och sedan

prova sina vingar på andra ställen. Och, att vi

hela tiden kan fylla på med nya lärlingar.

VI TAR NYA GREPP FÖR ATT UTBILDA

FRAMTIDENS

MEDARBETARE