6
Michel Jamais är en av Sveriges mest ansed-
da kockar och sommelierer. Han är flitigt an-
litad som både föreläsare och utbildare, har
medverkat i flera tidskrifter och skrivit åtskil-
liga böcker om mat och drycker.
Han har utbildat personalen på Hotell Höga
Kusten och på ledningens begäran gjort en
studie av restaurangen, allt ifrån menyerna
till detaljer i inredningen.
Hans omdömen är smickrande:
– Jag hade ingen förkunskap alls om Hotell
Höga Kusten men blev mycket positivt över-
raskad av både kvaliteten på maten, utbudet
av drycker och av medarbetarnas tydliga vilja
att utveckla sig själva och hela verksamheten.
– Det här är onekligen en restaurang med
höga ambitioner och ett härligt driv, säger han.
Michel menar att det inte är självklart att både
ledningen och personalen är så besjälad av att
vara vetgirig och inriktad på att göra förbättringar.
– Jag skulle vilja säga att restaurangen just nu
ligger på en nivå gott och väl över god medel-
klass och vill ta sig ännu högre. Där har jag lite
tips på hur det ska gå till.
– Sedan tycker jag att det är helt rätt att satsa
på temahelger med speciell mat och dryck,
provningar och annat. Det gör att man lockar
folk från stora delar av landet för att uppleva
gastronomiska höjdare. Det är rätt väg att gå
för att bli ännu framgångsrikare.
Under hösten gästspelade Michel Jamais på
Hotell Höga Kusten. Under en kväll guidade
han inbjudna gäster genom en specialkom-
ponerad middag, på ett både informativt och
underhållande sätt.
– Ett bra sätt att både göra något lite extra och
OCH ETT HÄRLIGT DRIV
”
EN RESTAURANG
MED HÖGA AMBITIONER