Previous Page  6 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 16 Next Page
Page Background

6

Michel Jamais är en av Sveriges mest ansed-

da kockar och sommelierer. Han är flitigt an-

litad som både föreläsare och utbildare, har

medverkat i flera tidskrifter och skrivit åtskil-

liga böcker om mat och drycker.

Han har utbildat personalen på Hotell Höga

Kusten och på ledningens begäran gjort en

studie av restaurangen, allt ifrån menyerna

till detaljer i inredningen.

Hans omdömen är smickrande:

– Jag hade ingen förkunskap alls om Hotell

Höga Kusten men blev mycket positivt över-

raskad av både kvaliteten på maten, utbudet

av drycker och av medarbetarnas tydliga vilja

att utveckla sig själva och hela verksamheten.

– Det här är onekligen en restaurang med

höga ambitioner och ett härligt driv, säger han.

Michel menar att det inte är självklart att både

ledningen och personalen är så besjälad av att

vara vetgirig och inriktad på att göra förbättringar.

– Jag skulle vilja säga att restaurangen just nu

ligger på en nivå gott och väl över god medel-

klass och vill ta sig ännu högre. Där har jag lite

tips på hur det ska gå till.

– Sedan tycker jag att det är helt rätt att satsa

på temahelger med speciell mat och dryck,

provningar och annat. Det gör att man lockar

folk från stora delar av landet för att uppleva

gastronomiska höjdare. Det är rätt väg att gå

för att bli ännu framgångsrikare.

Under hösten gästspelade Michel Jamais på

Hotell Höga Kusten. Under en kväll guidade

han inbjudna gäster genom en specialkom-

ponerad middag, på ett både informativt och

underhållande sätt.

– Ett bra sätt att både göra något lite extra och

OCH ETT HÄRLIGT DRIV

EN RESTAURANG

MED HÖGA AMBITIONER