2
MAGASIN HOTELL HÖGA KUSTEN UTGES FÖR FEMTE ÅRET
upplaga
14 000
exemplar •
ansvarig utgivare
mats löfroth
tidningen är producerad
av olof wigren media ab,
www.mmow.sefoto, där inget annat anges
carola harnesk photographer
omslagsfoto
ann isaksson •
grafisk form
marie nilsson, ågrenshuset •
tryck
ågrenshuset, bjästa 2016
Så var det dags igen. Du håller i handen
ännu en utgåva av vår egen tidning. Det är
både roligt och viktigt för oss att genom
den få visa våra gäster vad som händer
här hos oss och hur vi tänker här på
hotellet.
Vi har haft en vår och en sommar som har va-
rit fantastiskt bra, både på hotellet, i restau-
rangen och på konferenssidan. Väldigt ofta
har det varit fullsatt i restaurangen och alla
konferenslokaler har varit bokade. Lägg till en
beläggning på hotellet på över 80 procent i
snitt, så förstår du att jag är mycket nöjd!
Det viktigaste är dock att alla gäster som
kommer till oss blir nöjda (det är för oss den
bästa marknadsföringen). Bland det roligas-
te vi vet är att få höra alla positiva ord vid
utcheckning, i restaurangen eller via telefon.
Tänk vilken härlig dag det blir när man öpp-
nar mail-boxen på morgonen och det första
mailet man läser innehåller idel lovord och
beröm från en nöjd gäst. Sådana dagar lovar
jag dig att vi har haft ett antal av!
Idag bokas mycket via olika bokningskanaler,
t.ex. Booking, Trivago,
Hotels.comm fl. Uti-
från de recensioner som kunderna ger där,
delas ett betyg ut. Facebook och Tripadvisor
är ytterligare sidor där det är möjligt att re-
censera anläggningar. Jag som ägare kan inte
annat än vara oerhört stolt över våra fina be-
tyg och recensioner på dessa sidor. Misslyck-
as gör vi ibland och misstag görs (serverar
man som vi gör ibland, 950 tallrikar per dag,
är det kanske inte så konstigt). Det hör till en
sådan här tidvis intensiv bransch. Men det
viktigaste är att man försöker rätta till dessa
misstag på bästa möjliga sätt och det är vår
bestämda ambition.
2016 BLIR ETT NYTT REKORDÅR
– NU FORTSÄTTER VI ATT
SATSA
Vår strävan att fortsätta att utvecklas in-
tensifieras och ett led i detta är att jag från
årsskiftet har anställt en hotellchef, Andreas
Kindahl. Han kommer att avlasta mig genom
att successivt ta över de löpande driftsfrå-
gorna tillsammans med köks- och restauran-
gansvariga. Därmed frigörs mer tid för mig
att lägga på hotellets utvecklingsmöjligheter.
Jag hoppas att vi då kan sjösätta fler av våra
planer – det känns jättespännande och inspi-
rerande!
Jag fick Utmärkelsen Årets Företagare i
Kramfors kommun 2016. Det är väldigt svårt
att jämföra olika företagare med varandra då
det handlar om olika branscher, men i vilket
fall tycker jag att det var kul som rackarns och
det gav mig verkligen en knuff i ryggen. Vi har
många duktiga, hängivna och kreativa före-
tagare i Kramfors och bara tanken på det gör
att man blir än mer stolt.
Det som gör mig m e s t stolt är dock alla
mina otroligt duktiga medarbetare! Det är ju
de som har gjort det möjligt för oss att ut-
vecklas så bra så som vi har gjort. Därför fi-
rade jag utmärkelsen tillsammans med dem i
våras med ett besök i Stockholm. Vi besökte
The Winery Hotel, åt middag på Oaxen, såg
Lena Philipson showa loss och avslutade se-
dan med en lunch hos Paolo Roberto. Det
blev ett härligt partaj, med mycket tänkvärt
att ta med sig hem till Höga Kusten. Vi fick
flera jättebra exempel på proffsigt värdskap,
bemötande och service. Sanningen att säga
även några mindre bra exempel, men även
det var väldigt tänkvärt.
Vi hoppas att du som gäst hos oss alltid ska
få ett bra värdskap, ett personligt bemötande
och en utmärkt service – det är vår absoluta
målsättning!
Varmt välkommen till Hotell Höga Kusten!
MATS LÖFROTH
ÄGARE/VD