- page 11

2 stora morötter, grovt rivna
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
3 msk hummerfond
2 dl crème fraiche
400 gr kräftost
400 gr kräftstjärtar
ett knippe grön sparris, steks
i lite smör och delas sedan i
mindre bitar
dill
svartpeppar
lantbröd
Hetta upp smör i en gryta och fräs morötterna snabbt.
Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och fond,
låt soppan koka i 3 minuter. Rör ned crème fraiche
och kräftost, låt soppan få ett uppkok.
Tillsätt kräftstjärtarna samt sparrisen i soppan och låt
allt bli varmt. Lägg upp soppan i portionsskålar (se till
så att alla får både kräftstjärtar och sparris). Klipp över
lite dill och vrid ett par varv med svartpepparkvarnen
över varje skål.
En skiva färskt lantbröd med en god ost passar bra till.
Räcker till 8-12 förrätter - som varmrätt till 4 pers.
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...118
Powered by FlippingBook