3 dl vetemjöl
125 gr smör
½
tsk salt
1 msk kallt vatten
4 stora ägg
2 dl grädde
½
tsk nymald svartpeppar
150 gr riven prästost
Ansjoviskräm
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
10 cm fint strimlad purjolök
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
dillvippor
garnera med grön sparris
Sätt ugnen på 225°. Nyp ihop mjöl, smör och salt till
en deg. Tillsätt vattnet och blanda till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt
stå i frysen 10 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda
mitt i ugnen ca 12 min.
Sänk ugnsvärmen till 200°. Vispa ägg, grädde, salt
och peppar. Häll i pajskalet. Fördela osten över pajen.
Grädda ca 25 min till äggstanningen stelnat. Låt pajen
svalna.
Låt ansjovisen rinna av. Hacka den fint. Blanda
ansjovis, purjolök, crème fraiche, salt och peppar.
Toppa med dill.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten, 3-4 min. Spola den i
iskallt vatten. Låt rinna av.
Garnera pajen med sparrisen och servera med
ansjoviskrämen.