Receptbok 2012 - page 8

500 g potatis
500 g fläskfilé
2 paprikor, röd och gul
2 rödlökar
3 tomater
100 g fetaost (max 10%)
Marinad:
1 dl olivolja
kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
Sås:
1 burk fraiche (max 5%)
2 msk lättmajonäs (max 38%)
4-5 pressade vitlöksklyftor eller
efter smak
italiensk salladskrydda
Gör så här:
Strimla köttet och lägg det
i marinaden.
Låt dra ca. 6 timmar
Skala och klyfta potatisen, lägg
i en långpanna.
Sätt in potatisen i ugnen
225 grader ca 10 min.
Ta ut potatisen och lägg på köttet,
strimlad paprika, tomat, rödlök och
fetaosttärningar.
In i ugnen med allt ytterligare
15 minuter.
Blanda samman såsen och servera
till pytten.
G r e k i s k P y t t i Panna
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...110
Powered by FlippingBook