400 g räkor utan skal
4 port ris (gärna basmati)
1/2 purjolök
1 msk riven ingefära
2 morötter
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tsk curry
2 tsk sambal oelek
3 ägg
1 lime
1 1/2 msk japansk soja
salt och peppar
Gör så här:
Tina räkorna.
Koka riset enligt anvisningen på
förpackningen.
Skölj och skiva purjolöken tunt.
Skala och riv ingefäran. Skala och
skiva morötterna. Dela zucchinin på
längden och skiva den.
Stek purjolök, ingefära, morötter
och zucchini i oljan tillsammans
med curry och sambal oelek.
Tillsätt riset och låt fräsa tillsam-
mans ca 5 minuter.
Knäck i äggen, rör runt lite och fräs
tills de stelnat.
Pressa saften ur limen.
Krydda med soja. Smaka av med
pressad lime, salt och peppar.
Vänd i räkorna och servera.
F R I E D R I C E ME D R Ä KO R