Receptbok 2012 - page 10

4 portioner
4 kycklingfileér
2-3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 msk olja
1 msk rosépeppar
1 tsk salt
Till stekning:
1 msk margarin eller smör.
Potatis:
4 bakpotatisar, 2 morötter, 1 bit
rotselleri ca 100gr, 4 bananschalot-
tenlökar eller 2 gula lökar,
1 msk olja, 1-2 tsk gourmetsalt
Kräm:
1 dl crème fraiche, 50gr gorgon-
zolaost, 1 liten vitlöksklyfta, 1 krm
peppar, 2 msk hackad gräslök.
Gör så här:
Tinad kyckling läggs i en skål. Skala
och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg
dessa på kycklingen och tillsätt vin,
olja och krossad rosépeppar. Låt
marinera ca 2 tim i kylskåp.
Skölj potatisen och skär klyftor.
Skala och skär morötter, lök och
selleri i bitar.
Lägg potatis,morötter, selleri och
lök i en långpanna och ringla över
oljan. Tillaga mitt i ugnen i 225°C,
ca 25 min. Strö över saltet. Mosa
ihop crèmefraiche och osten.
Smaka av med pressad vitlök, pep-
par och gräslök.
Ta upp kycklingen ur marinaden.
Stek dem i oljan i en stekpanna ca 2
min per sida. Häll över marinaden
och låt puttra 5-7 min.
Strö över saltet. Serveras med
blandsallad.
R o s é k y c k l i ng
me d ugn s r o stad e r ot s a k e r och go r gon zo l a k r äm
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...110
Powered by FlippingBook