4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
Osttäcke
1 dl hackad persilja
1 dl fint hackade soltorkade tomater i olja
1 msk olja från tomaterna ovan
2 pressade vitlöksklyftor
80 g riven västerbottensost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Krydda filéerna och stek dem i smör. Skär varje filé i cm-tjocka skivor
men inte helt igenom. Blanda persilja med soltorkade tomater, olja,
vitlök, ost, salt och peppar. Lägg blandningen på filéerna, tryck ner
lite i skårorna. Lägg över filéerna i en ugnsfast form. Ställ in i mitten
av ugnen i 225° och efterstek i ca 15 minuter. Gör skyn under tiden.
Koka vin, vatten, grädde och kalvfond i fem minuter. Red av såsen
med maizena. Rosta pinjenötterna. Servera med pasta, sås, solros-
skott och pinjenötter. Drick gärna ett Valpolicella Classico vin till.
JOHAN EKLUND
Sky
1 dl vitt vin
2,5 dl vatten
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk maizenaredning
salt och peppar
Tillbehör
Pasta
1 påse pinjenötter
solrosskott