Receptbok 2010 - page 13

En påse tagliatelle 500g
3-5 söt chilimarinerade vitlöksklyftor
1 burk Taco Sauce 230g (mild eller stark efter behag)
1 burk svarta urkärnade oliver 240g
1 röd paprika
1 stor gul lök
2 tsk socker
3 dl grädde eller creme fraiche
1dl mexican-chili creme fraiche
2 st burkar lyxräkor
salt, peppar
Under tiden pastan kokar – hacka löken, strimla paprikan i tunna långa
strimlor. Hetta upp en stekpanna, pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans
med 1-2 tsk av oljan från marineringen. Häll ner löken, fräs lite kort. Tillsätt
socker och fräs ca 10-20 sekunder under omrörning, häll i paprikan. Låt
löken och paprikan få fräsa ihop sig en liten stund. Krydda med ev salt och
peppar, smaka av. Häll i Taco Saucen samt grädde, creme fraichen och rör
om, tillsätt sedan oliverna, låt stå sjuda. Tillsätt räkorna mot slutet så att
inte dom blir sega, räkorna skall bara bli varma.
Passande vin: Rioja Campo Viejo Reserva 2005
ANNICA GRADIN
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...132
Powered by FlippingBook