Receptbok 2010 - page 9

4 st kycklinglårfiléer
125 g mozzarellaost
8 st tomater, soltorkade, marinerade
1 st basilika, kruka
8 st formbröd, stora skivor vitt
2 msk olivolja
100 g färskost, med vitlökssmak
Marinad:
½ dl olivolja
½ dl chilisås
½ tsk salt
1 krm tabasco
1 krm svartpeppar
Blanda marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå ca 15 min. Skär
osten i skivor. Strimla tomaterna. Hacka basilikan. Stek kycklingen med ma-
rinaden tills den är genomstekt. Skär kycklingen i bitar. Stek brödskivorna
i olivolja. Bred vitlöksosten på bröden och lägg ihop dem två och två med
kyckling, mozzarella, tomater och basilika emellan. Skär dem till trekanter.
Servera genast. Passande vita viner. Budget: Santa Helena (nr 6600)
Lyx: Torricella (nr 7179)
ALLAN KLING
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...132
Powered by FlippingBook