Receptbok 2010 - page 11

500 gr lax, skinn- och benfri
385 gr kräftstjärtar i lag
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 dl dill
0,5 dl gräslök, hackad
1 msk smör
Saffransås
0,25 gr saffran (1/2 paket)
1,25 dl vitt vin, torrt
0,25 dl vatten
0,75 st fiskbuljong
1 dl creme fraiche
Skär lax och avrunna kräftstjärtar i små tärningar. Blanda med salt, peppar,
dill och gräslök. Forma 4 ”puckar” av lax- och kräftröran med händerna.
Stek dem 1-2 min på var sida i smör.
Sås: Stöt saffranet fint och blanda med vin, vatten och buljongtärning. Låt
koka ihop tills ca 1 dl återstår. Vispa i creme fraiche och koka någon minut.
Servera med pressad potatis eller potatismos, röd paprika och sockerärtor.
ANN-SOFIE ÖHMAN
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...132
Powered by FlippingBook