2 paket färsk pasta
2 pkt bacon
2 rödlökar
trattkantareller eller annan färsk svamp
1 äpple
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar (mellanmalen)
färsk persilja
parmesanost
skal från 1 citron
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 4-5 dl
av spadet. Knaperstek bacon, skiva löken och stek den en
stund och tillsätt sedan svampen och knaperstekt bacon.
Varken svamp eller lök skall bli brända och få färg utan behålla
formen men bli härligt mjuka. Skär ner äpplet i småbitar och
tillsätt det mot slutet. Smaka av med mycket salt och peppar.
Häll blandningen över den kokta pastan och ha i ca 4-5 dl av
pastavattnet. Låt allt koka i ca 3 minuter. Strö finhackad persilja,
riven parmesan och rivet citronskal över. Servera ett gott bröd
med en skiva smakrik ost till.
ÅSA NORDLUND