Receptbok 2010 - page 103

6 halva stora polarkakor
2 purjolökar
400 gr kassler
2 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
4 msk chilisås
4 stora tomater i skivor
3-4 dl riven ost, gärna västerbottensost
solrosfrön eller pumpakärnor
chilipulver och svartpeppar, kan uteslutas
Lägg två halva polarbröd bredvid varandra så att de bildar en
rundel, bred dem med lite smör. Skiva purjolöken, bryn den
med kasslern, vispa grädden och blanda den med creme fraiche,
smaksätt med chilisåsen. Bred en tredjedel av blandningen
över brödet, strö på hälften av lök- och kasslerfräset. Upprepa
en gång till. Lägg på de sista bröden, bred gräddblandningen
över. Toppa med tomater och riven ost och ev solroskärnor, lite
chilipulver och svartpeppar. Grädda i 225° på första falsen i 15
minuter. Servera med en grönsallad och ett glas öl.
YVONNE DYLICKI
1...,93,94,95,96,97,98,99,100,101,102 104,105,106,107,108,109,110,111,112,113,...132
Powered by FlippingBook