800 g rostbiff, nötstek eller fransyska skuren i bitar
3 msk olivolja
3 st soltorkade tomater, finhackade
2 st scharlottenlökar, finhackade
4 st vitlöksklyftor, finhackade
2 st selleristjälkar, finhackade
1 st morot, finhackad
2 burkar hela tomter
4 dl rödvin
valfri ört att smaksätta med (timjan,
oregano, rosmarin eller basilika)
2 st lagerblad
kalvfond, efter egen smak
salt & peppar
Börja med att bryna köttbitarna och ställ dem sedan
åt sidan. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och
fräs de hackade grönsakerna så att de blir mjuka
utan att de tar färg. Lägg sedan i köttbitarna,
tomater, vin, fond, lagerblad och den ört du valt. Låt
koka upp och sjud sedan på låg värme i minst två
timmar. Smaka av då och då med svartpeppar.
köttgryta med rödvin
Köttgryta
me rödvin