Receptbok 2008 - page 63

”En liten juldessert
som är lätt att göra”
God Jul från Dan
Vispa äggulor, socker och portvin med elvisp
över vattenbad till en tjock kräm, låt kallna.
Krossa pepparkakorna till ett fint pulver, enklast
med mixer. Vispa äggvitor och socker till ett hårt
skum. Vispa grädden, men ej för hårt. Blanda
ner crème fraichen, grädden och hälften av de
malda pepparkakorna i äggkrämen. Vänd sedan
försiktigt ner den vispade äggvitan och häll upp
blandningen i en pajform klädd med plastfolie
(gärna en form med löstagbara kanter). Sikta
över resten av de malda pepparkakorna.
Mixa hallon, socker och vatten till en sås och
sila bort kärnorna. Ställ tårtan i frysen några
timmar, gärna över natten. Ta fram den en stund
innan servering och servera tillsammans med
hallonsåsen och eventuellt färska bär/frukter.
Tårtan passar riktigt bra till lite varm glögg
1...,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62 64,65,66,67,68,69,70
Powered by FlippingBook