2 st dubbel-Japp
170 gr mörk blockchoklad
4 st äggulor
3 msk strösocker
1 krm salt
4 dl vispgrädde
hallon
Dela Jappen i bitar. Smält långsamt (cirka 20 minuter)
över vattenbad. (Det blir en tjock massa och ej en lös
smet.)
Vispa äggula, socker och salt. Ej för länge – smeten
ska inte ljusna allt för mycket.
Grovhacka blockchokladen och smält över vattenbad.
Vispa grädden hårt.
Rör försiktigt ihop den smälta chokladen med Japp-
massan. Blanda cirka en fjärdedel av chokladen med
äggsmeten. Rör i snabbt så att den varma chokladen
ej gör äggsmeten stel.
Blanda i resten av chokladsmeten.
Vänd ner cirka 1 dl hårt vispad grädde i choklad-
äggsmeten. Rör i resterande grädde.
Häll upp i portionsformar.
Ställ i kyl minst ett par timmar tills moussen stelnat.
Toppa med några färska hallon innan servering.
Räcker till 6-8 portioner.