Receptbok 2009 - page 135

1 rulle smördeg
3 st kycklingfiléer
1 scharlottenlök
10 st färska champinjoner
1 dl grädde
200 g gorgonzola ost
1 äggula
SMÖRDEGSINBAKAD KYCKLING
Smördegsinbakad kyckling
med gorgonzola
Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka scharlottenlöken
och skiva svampen. Bryn allt tillsammans i smör. Häll på
grädde och låt koka ihop så att det blir en tjock stuvning.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Rulla ut smördegen och dela den i 4 avlånga delar.
Lägg en klick med stuvning på varje del. Smula sönder
gorgonzolan i bitar och strö rikligt över stuvningen. Vik
ihop smördegen till paket, tryck ihop kanterna ordentligt,
använd gärna en gaffel. Pensla med uppvispad äggula.
Grädda i mitten av ugnen, 210°, tills smördegspaketen
fått fin gyllenbrun färg, ca 15-20 min.
Serveras med en sallad gjord på ruccola, färsk spenat,
körsbärstomater, gurka, gorgonzola och valnötter.
1...,125,126,127,128,129,130,131,132,133,134 136,137,138
Powered by FlippingBook