KOLAGROTTOR MED NOUGAT
200 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca ½ dl karamelliserad mjölk
150 g nougat
ca 20 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
Rör matfett, socker och vaniljsocker ljust
och smidigt. Blanda mjölet med bakpulvret
och arbeta in i smeten.
Dela degen i 20-22 lika stora bitar. Forma
runda bollar och lägg dem i små muffinsfor-
mar av papper. Gör ett hål i mitten av varje
kaka. Lägg lite karamelliserad mjölk i varje
hål. Ställ formarna på en plåt och grädda
mitt i ugnen, 200°, i cirka 15 minuter eller
tills de fått färg.
Smält nougaten över vattenbad, häll
nougaten över varje kaka. Ställ in i kylskåp
så nougaten stelnar.
Smält lite mörk choklad över vattenbad och
ringla över nougaten. Låt stelna i kylskåp.