Previous Page  12 / 120 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 120 Next Page
Page Background

CITRONKAKA

200 g smör

2 dl strösocker

3 st ägg

1 st citron

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 st vaniljstång

½ burk Lenom Curd

Topping:

2 dl Philidalphiaost

50 g smör

1 dl florsocker

1 st citron

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blan-

da ner äggen. Vispa samman.

Riv skalet och pressa saften av citronen.

Blanda ner i smeten tillsammans med mjöl

och bakpulver. Blanda ner vaniljfröna i

smeten.

Grädda kakan i cirka 1 timme, tills den

känns torr i mitten.

Vänd upp kakan och dela den på mitten,

fördela lemon curd på halvorna och lägg

samman.

Toppingen: Smält smöret, blanda med

philiadelphiaosten och florsockret.

Riv skalet från hela citronen, spara lite till

garnering. Pressa saften av ½ citron.

Vispa till en slät smet.