CITRONKAKA
200 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 st citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st vaniljstång
½ burk Lenom Curd
Topping:
2 dl Philidalphiaost
50 g smör
1 dl florsocker
1 st citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blan-
da ner äggen. Vispa samman.
Riv skalet och pressa saften av citronen.
Blanda ner i smeten tillsammans med mjöl
och bakpulver. Blanda ner vaniljfröna i
smeten.
Grädda kakan i cirka 1 timme, tills den
känns torr i mitten.
Vänd upp kakan och dela den på mitten,
fördela lemon curd på halvorna och lägg
samman.
Toppingen: Smält smöret, blanda med
philiadelphiaosten och florsockret.
Riv skalet från hela citronen, spara lite till
garnering. Pressa saften av ½ citron.
Vispa till en slät smet.