Previous Page  4 / 120 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 120 Next Page
Page Background

JORDNÖTSSNITTAR

Ca 35 st

1 ½ dl brun farin

1 dl strösocker

200 g smör (rumsvarmt)

1 dl jordnötssmör

1 ägg

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g mörk choklad

Glasyr:

75 g smör

75 g mörk choklad

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl salta jordnötter

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175°. Rör farin, socker, smör

och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget i

smeten.

Hacka chokladen grovt och blanda den

med mjöl och bakpulver. Blanda ner det i

smörsmeten.

Bred ut smeten i en mindre långpanna med

bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.

Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta den

från värmen, blanda ner chokladen och låt

den smälta i smöret. Tillsätt flor- och vanilj-

socker och rör om.

Bred glasyren över den något avsvalnade

kakan. Strö jordnötter över. Låt kakan

kallna och skär den sedan i rutor.