JORDNÖTSSNITTAR
Ca 35 st
1 ½ dl brun farin
1 dl strösocker
200 g smör (rumsvarmt)
1 dl jordnötssmör
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Glasyr:
75 g smör
75 g mörk choklad
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl salta jordnötter
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Rör farin, socker, smör
och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget i
smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda den
med mjöl och bakpulver. Blanda ner det i
smörsmeten.
Bred ut smeten i en mindre långpanna med
bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta den
från värmen, blanda ner chokladen och låt
den smälta i smöret. Tillsätt flor- och vanilj-
socker och rör om.
Bred glasyren över den något avsvalnade
kakan. Strö jordnötter över. Låt kakan
kallna och skär den sedan i rutor.