7
Det handlar mycket om känsla, för att du
ska få en rätt att smaka bra. Kunskap och er-
farenhet är viktig, men utan bra känsla blir det
inget hit.
Du måste älska ditt jobb och älska mat, för
att göra mat som gästerna gillar och vill åter-
vända för att äta igen. Du får heller inte slarva
med råvarorna. De ska vara av hög klass. Lo-
kala råvaror använder vi i den utsträckning vi
kan, men viktigast är att de är bra.
Vi har fått ett rykte om oss att ha ett bra kök
och det sporrar oss att inte bara leva upp till
högt ställda förväntningar utan helst över-
träffa dem. Klassiker ska smaka lika bra som
gästerna minns dem, helst lite bättre och de
nya rätterna på menyn ska kännas wow!
Sist men inte minst måste du ha en arbets-
miljö som präglas av trivsel. Det har vi här.
Det är aldrig långt till skratt och alla hjälper
till för att allting ska bli så bra som möjligt.”
PETER HOLMBERG, SOUSCHEF
Det fanns skeptiska röster när vi slog på
stora trumman och satsade på ett Julbord
Deluxe. Vad skulle vi kunna åstadkomma,
som kunde överträffa de andra julborden?
Du som varit här under de tre första åren
vet vad.
Vi varvar de traditionella och klassiska,
svenska julbordsrätterna med att ta ut sväng-
arna i form av oväntade kombinationer, mixa
olika matkulturer och skapa en helhet som
blir både spännande och himmelskt smakrik.
Inför varje jul får våra kockar experimentera
fram nya skapelser som gör att det alltid finns
nyheter att hitta på de dignande borden.
Kallskuret, smårätter, fisk, kött, vilt, tapas,
Janssons frestelse och ett mäktigt efterrätts-
bord är några av de läckerheter som du som
gäst har att vänta dig när vi dukar upp från
slutet av november.
Vid flera av våra kvälls- och helgsittningar blir
det också underhållning av populära artister.
Se vårt nöjesprogram och våra annonser för
mer information.
Liksom tidigare år skänker vi den mat som
blir över efter att vi serverat vårt sista julbord,
till Svenska Kyrkans verksamhet i Kramfors.
”
INGET JULBORD ÄR SOM VÅRT!