Hogakustenhotell_2014 - page 5

5
Biträdande restaurangchefen Fredrik Björk tar emot en beställ-
ning, rekommenderar ett gott vin att dricka till maten och ger gäs-
terna vid bordet ett leende.
Han trivs på jobbet och får gästerna att trivas.
– Arbetsglädjen är viktig och den är stor här, säger han.
Fredrik har även jobbat på andra restauranger, bland annat en i Oslo,
men beskriver stämningen och teamkänslan bland personalen här
som mycket speciell.
– Den är familjär. Vi har högt i tak, skämtar och skrattar ofta men
framför allt är alla noga med att ge bra service.
Han beskriver också ett stort engagemang hos personalen att hela
tiden lyfta allting en nivå.
– Vi går inte hit och gör våra timmar och åker hem igen, utan vi
brinner för det jobb vi har. Det är något som kan göra stor skillnad i hur
gästen uppfattar ett ställe.
När en menyn ska sättas inför varje ny säsong är det ett samspel
mellan i första hand Fredrik, restaurangchefen Linda Thylander och
kockarna om vilka rätter som ska plockas bort och vilka som ska läg-
gas till.
– Ja, Mats som ägare säger förstås sitt också, men alla är med och
påverkar.
Vissa rätter som tagits bort genom åren har snabbt kommit tillbaka
igen, eftersom gästerna frågat efter dem. Så var det med biffsteken för
ett par år sedan.
– Det startades en Facebook-grupp om att vi skulle återinföra den
på menyn igen, skrattar Fredrik. Numera ser vi den som en klassiker
som knappast diskuteras igen.
Många kommer långt ifrån, eller stannar alltid när de har vägarna
förbi, för att äta på Hotell Höga Kusten.
– Vi är stolta över att vårt kök håller en så jämn och hög klass och
även att vi som serverar har god dryckeskunskap. Vi åker regelbundet
på utbildningar och till vinproducenter som vi köper våra viner ifrån.
Sedan har vi som sagt kul tillsammans. Kunskap, passion och glädje
är inga dåliga grundstenar i en restaurangverksamhet, säger Fredrik.
”VI TRIVS
OCH BRINNER
FÖR DET VI GÖR”
FOTO: OLOF WIGREN
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...16
Powered by FlippingBook