Hogakustenhotell_2014 - page 6

6
MittRevyn är en nöjesinstitution i
Ångermanland. Sedan 1984 har Nils-
Gunnar Nilsson, Lars T. Johansson och
Leif Mattisson klurat, skrivit texter,
skapat revygodis och roat folket.
För nio år sedan hittade de den perfekta
platsen för sina avstämningar och
idémöten.
– Hotell Höga Kusten ligger bra till för oss
alla tre, det är en skön miljö här och sedan
tänker vi så bra till deras köttfärslimpor,
skrattar Lars T. Johansson.
Just skrattet är hela tiden närvarande när vi
träffar Lars T. och Nils-Gunnar på en lunch i
restaurangen där de är stammisar.
En gång i månaden träffas de två och Leif
Mattisson här.
– Vi bor i Ullånger och Härnösand så det här
blir ”mitt på hållet” ungefär. Jag vet inte om vi
hade bestämt att alltid vara just här från början,
men den goda servicen, maten och den inspire-
rande vyn över Högakustenbron och älven gjor-
de att det kändes naturligt, säger Nils-Gunnar.
Det sägs om somliga komiker att de är lika
tråkiga privat som de är roliga på scenen eller
framför kameran. Men de här herrarna är un-
derfundiga och vitsiga även över en bit mat en
vardag. De eleganta ordvitsarna, snitsiga for-
muleringarna och rappa skämten landar skönt
mellan tuggorna. Skratten och de smittande
leendena smittar av sig på omgivningen.
– Humor, säger Lars T., kommer inifrån. Du
kan skämta spontant i sådana här samman-
hang men när det kommer till revy krävs det
hård disciplin och känsla för vad som går hem
hos en publik. Poängerna måste gå fram och du
måste kunna leverera på scenen. Det är ingen
lätt konst att få folk att skratta under två timmar
men förbaskat kul när det lyckas.
MittRevyn kan konsten. För 30 år sedan bör-
jade det som Ullångersrevyn och fortsatte så
småningompå Folkets Park i Kramfors. Numera
spelas revyn i Härnösand och är en av landets
populäraste.
– Det är en ynnest att få roa människor och
att ha fått göra det under så många år, samti-
digt somdet skapar allt högre förväntningar, sä-
ger Nils-Gunnar. Det går inte att köra på rutin.
Moderna trender, nyheter och händelser
under året varvas med det som är tidlöst och
formas till en skön helhet med hjälp av musik
från olika genrer.
– Vi har använt oss av allt ifrån klassiska
stycken till rå rock´n´roll., säger Lars T.
Skapandet pågår i stort sett året runt, om än
med skiftande intensitet.
På demånatligamötena på Hotell Höga Kus-
ten visar det sig hur långt processen kommit.
– Och vi har fortfarande lika kul och är lika
fulla av inspiration som för 30 år sedan. Det är
fascinerande men så är det faktiskt.
Vad Lars T. Och Nils-Gunnar valde att äta vid
vår lunch?
Du behöver inte fundera.
Köttfärslimpa (se bilden här intill).
Den där klassiska rätten som de älskar och
tänker så bra till. Kreativiteten får en skjuts av
svensk husmanskost tillagad i köket här på ho-
tellet.
REVYMAKARNA SOM ÄR
STAMMISAR PÅ HOTELLET
FOTO: OLOF WIGREN
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12,13,14,15,...16
Powered by FlippingBook