Receptbok 2008 - page 39

”En klassiker
på julbordet!”
God Jul från Yvonne
timmar, detta går utmärkt att göra dagen före,
låt spjällen svalna i lagen över natten. Spara
lagen. Sätt ugnen på 225°.
Grovkrossa pepparsorterna i en mortel och
koka upp dem i 1 liter vatten, låt koka någon
minut och sila sedan bort vattnet då blir det
en mildare smak på pepparn. Låt pepparkrosset
rinna av på hushållspapper. Skala och finstrimla
ingefäran, blanda med pepparkross och honung.
Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form med
köttsidan upp, pensla på lagen från koket, stek
i mitten av ugnen i 15-20 minuter tílls spjällen
börjar få fin färg. Klicka över glaseringen och
stek tills spjällen har fin färg, ös dem gärna
med kryddhonungen som rinner ner i formen.
Skär upp i mindre bitar och salta lite på
snittytorna, servera med skyn.
1...,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38 40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,...70
Powered by FlippingBook