Spelregler för ishockey 2023-2024

43 AVDELNING 4 21B.2 NUMERÄRT UNDERLÄGE En ersättare får inträda i spel efter att femminutersutvisningen har löpt ut.26 Match penalty, plus eventuella övriga straff, ska avtjänas av en utespelare (som inte är utvisad eller avtjänar en utvisning), utsedd av tränaren och förmedlad till domaren genom lagkaptenen. Denna ersättare ska ta plats i utvisningsbåset omedelbart. Match penalty ska bokföras med tjugofem (25) minuter i statistiken för felande spelare. Som tillägg till diskvalifikationen från resterande del av matchen ska felande spelare stängas av från vidare ishockeyspel till dess att disciplinnämnden har dömt i ärendet (disciplinnämnden äger även rätt att helt frikänna spelaren – ingen automatisk obligatorisk avstängning föreligger om friande dom faller innan nästa speltillfälle). Se Regel 28 – Tilläggsbestraffningar. 21B.3 RAPPORTERING Alla match penalty ska anmälas till disciplinnämnden. 21B.4 FÖRSEELSER Se Översiktstabeller – Tabell 8 – Översikt över match penalty för en lista över förseelser som kan resultera i match penalty (se specifika regler för en komplett beskrivning). REGEL 22 – MISCONDUCT PENALTY 22.1 MISCONDUCT PENALTY När misconduct utdöms ska felande spelare (ej målvakt) sändas av isen i tio (10) minuter. En ersättare får omedelbart ta plats på isen. En spelare som avtjänar misconduct ska stanna kvar i utvisningsbåset till första spelstopp efter att utvisningen har löpt ut. Om mindre än tio minuter återstår av perioden (eller om mindre än fem minuter återstår av tredje perioden i grundserien) ska felande spelare ändå ta plats i utvisningsbåset.27 En spelare som ådöms ett andra misconduct penalty i samma match ska även ådömas ett automatiskt game misconduct. 22.2 MISCONDUCT PENALTY – MÅLVAKT Om en målvakt ådöms misconduct ska denna utvisning avtjänas av en lagkamrat som var på isen när förseelsen begicks. Denna spelare ska utses av tränaren och förmedlas till domaren genom lagkaptenen. 26) Tillämpning: I ungdomsmatcher där speltiden avviker från 3x20 minuter kan administratören tillämpa andra längder på utvisningarna än vad som anges i denna regelbok. Tillämpning: I ungdomsmatcher där speltiden avviker från 3x20 minuter kan administratören tillämpa andra längder på utvisningarna än vad som anges i denna regelbok 27) Tillämpning: I ungdomsmatcher där speltiden avviker från 3x20 minuter kan administratören tillämpa andra längder på utvisningarna än vad som anges i denna regelbok.