Receptbok 2008 - page 5

Tina fisken om den är fryst.
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter, tills den
blivit mjuk. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda i tomatpuré, salt,
timjan och basilika. Fräs detta en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter.
Häll i grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i mindre bitar ca 5 cm.
Lägg dem i grytan och sjud i ca 7 minuter,
tills fisken blivit fast.
Skala räkorna och tillsätt dem.
Hetta upp snabbt och servera genast med
varm baguette och aioli (vitlöksmajonnäs).
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...70
Powered by FlippingBook