Receptbok 2008 - page 23

Blanda saffran i grönsaksblandningen. Hetta upp
smör och olja i en stor stekpanna. Tillsätt den
finhackade löken och vitlöken och stek sakta i 6
minuter tills löken mjuknat. Tillsätt riset och stek
under omröring i 1-2 minuter så att risgrynen
täcks av smöret och oljan. Häll 3 dl av den
varma grönsaksbuljongen med saffran. Koka över
medelvärme, rör om ofta, tills all vätska kokat
in. Tillsätt ytterligare 3 dl grönsaksbuljong. När
även denna buljong kokat in, tillsätt vinet och
fortsätt koka tills riset har fått en sorts krämig
konsistens. Tillsätt den kokta sparrisen och resten
av buljongen och koka, under omrörning, tills
all vätska kokat in och riset är mjukt. Rör i den
finrivna parmesanosten och smaka av med salt
och peppar. Garnera med hyvlad parmesanost
och färska basilikablad. Servera med varma
ciabattabröd och en färsk grönsallad.
”Ta en paus från skinkan
och bjud på den här risotton
- det blir succé ”
God Jul från Barbro
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...70
Powered by FlippingBook