Receptbok 2008 - page 19

100 gr smör
2 pkt saffran (1 gr)
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hel sötmandel
råsocker
Smält smöret tillsammans med saffran, häll
över i en bunke och rör ner äggen. Blanda
de torra ingredienserna med hel sötmandel
och vänd ner det i bunken. Forma degen till
3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över
råsocker. Grädda dem i 175° mitt i ugnen ca 25
minuter. Skär längderna snett. Stäng av ugnen
och låt skorporna stå och torka i eftervärmen.
”Utan saffran är
det hela årets skorpor ”
God Jul från Göran
1...,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,...70
Powered by FlippingBook