ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 5 2025 ϭϳ ELJƩ ŝŶŝƟĂƟǀ ƐŬĂ ƐƚćƌŬĂ ŶŽƌƌůćŶĚƐŬ ůŝǀƐŵĞĚĞůƐƉƌŽĚƵŬƟŽŶ Ğƚ ĮŶŶƐ ĞƩ ƐƚŽƌƚ ďĞŚŽǀ Ăǀ ĂƩ ƐƚćůůĂ Žŵ Ɵůů ĞŶ ŵĞƌ ŚĊůůďĂƌ ůŝǀƐŵĞĚĞůƐƉƌŽĚƵŬƟŽŶ͘ EƵ ŐĊƌ ƐƚĂƌƚƐŬŽƩĞƚ ĨƂƌ ĞƩ ƵƚǀĞĐŬůŝŶŐƐƉƌŽŐƌĂŵ ŵĞĚ ƐŵĊ ŽĐŚ ŵĞĚĞůƐƚŽƌĂ ĨƂƌĞƚĂŐ ƐŽŵ ƐŬĂ ƐƚćƌŬĂ ĚĞŶ ŚĊůůďĂƌĂ ŵĂƚƐĞŬƚŽƌŶ ŝ ŶŽƌƌ͕ ĂƌƌĂŶŐĞƌĂƚ Ăǀ , ZDͲĨĂďƌŝŬĞŶ ŝ ůǀƐďLJŶ͘ ŶůŝŐƚ DĂũĂ ĞƌŐŐƌĞŶ͕ ƉƌŽũĞŬƚůĞĚĂƌĞ ĨƂƌ , ZDͲĨĂďƌŝŬĞŶ͕ ŚĂƌ ŶŽƌƌĂ ^ǀĞƌŝŐĞ ƐƚŽƌĂ ĨƂƌƵƚƐćƩŶŝŶŐĂƌ ĂƩ ďůŝ ĞƩ ĐĞŶƚƌƵŵ ĨƂƌ ƵƚǀĞĐŬůŝŶŐĞŶ Ăǀ ĨƌĂŵƟĚĞŶƐ ŚĊůůďĂƌĂ ŵĂƚ͘ Totalt deltar elva små och medelstora livsmedelsföretag i utvecklingsprogrammet som pågår fram till oktober 2025. Bland annat BD-Fisk, Norrlands KomBucha och Love Surströ. – Det finns så mycket kunskap och engagemang kring livsmedel här uppe i norr. Med programmet vill vi ge små och medelstora livsmedelsföretag bästa möjliga förutsättningar att stärka sin produktion och utveckla framtidens hållbara mat. Vi är också glada att företagare från andra ställen i Sverige ser potentialen här uppe och har sökt till programmet, säger Maja Berggren, projektledare för CHARM-fabriken. , 'HW ÀQQV Vn P\FNHW kunskap och engagemang

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=