Situationshandbok 2023-2024 v1.0

B2 sätta tån i isen och faller in i målburen och flyttar på den oavsiktligt. Samtidigt som detta sker så har A5 påbörjat sin skottrörelse. Pucken skjuts, men innan den går in i mål så har målburen lossnat helt från peggarna. Ska målet godkännas? SVAR Ja. Om målburen flyttas avsiktligt eller oavsiktligt av en försvarande spelare, innan pucken går över mållinjen, kan huvuddomaren tilldöma mål. Spelaren måste ha en omedelbar målchans för att mål ska kunna tilldömas. Regel 25.2 och 63.7. REGEL 26 – UPPSKJUTNA STRAFF SITUATION 26.1 Vilka utvisningar ska listas först i följande situationer? Situation 1: Vid 6:36 i första perioden ådöms A5 större straffet för charging och A12 ådöms mindre straffet för roughing. Situation 2: Vid 6:35 i första perioden ådöms A5 mindre straffet för charghing och A12 ådöms mindre straffet för roughing. SVAR Situation 1: Regel 26.3 säger att: ”Om ett större straff och ett mindre straff utdöms samtidigt på olika spelare i samma lag ska strafftidtagaren se till att det mindre straffet avtjänas först.” Därmed ska A12 listas först. Situation 2: Regel 16.2 och 26.2 säger att om utvisningar för två eller flera spelare i samma lag löper ut samtidigt, ska lagkaptenen i det laget välja vilken utvisning som ska avtjänas först. I situation 2 är det därmed lagkaptenens val vilken utvisning som ska listas först. SITUATION 26.2 Följande utvisningar utdöms på Lag A i den andra perioden: #19 Holding 13:21 #23 Hooking 13:02 #22 Tripping 12:30 Efter utvisningen 12:30 fortsätter spelet utan avbrott fram till 8:45. Vid vilken tidpunkt kommer var och en av spelarna in i spel? SVAR #19 återvänder 11:02 #23 återvänder 9:21 #22 återvänder 8:45 vid avblåsningen. Spelarna ska återvända i samma ordning som deras utvisningar upphörde. Regel 26.2. SITUATION 26.3 Följande mindre straff ådöms Lag A: 14:25 - #17 – hooking 13:16 - #23 – roughing 12:58 - #38 – slashing Regeln för uppskjutna straff gäller (inget spelstopp). Vad händer när klockan når 11:16?