Situationshandbok 2023-2024 v1.0

perioden. Vid 19:50 (10 sekunder kvar) ådöms A17 mindre straffet. Vad bli numerären på banan när overtime startar och hur förändras numerären i overtime? Var hittar du detta i regelboken? SVAR De sammanfallande utvisningarna kvittas när de utdöms. Overtime ska börja med 3 spelare för Lag A och 4 spelare för Lag B. I det första spelstoppet efter att A17:s utvisning har löpt ut ska numerären justeras ned till 3 mot 3. Regel 19.1 & Regel 84.3. SITUATION 84.3 Med 1:30 kvar av den tredje perioden utdöms följande utvisningar: A10 – Mindre straffet A6 – Mindre straffet A12 – Dubbla mindre straffet B2 – Mindre straffet Vad blir numerären när overtime startar? Första avblåsningen i Overtime kommer med 3:59 på klockan. Vad blir numerären då? SVAR Overtime kommer starta 3 mot 5. Efter avblåsningen 3:59 blir numerären 3 mot 4 (förutsatt att B2 har kvittats mot antingen A10 eller A6). Regel 84.3. SITUATION 84.4 I samband med slutsignalen i period tre ådöms en spelare i Lag A och en spelare i Lag B varsin sammanfallande utvisning (mindre straffet). Vad blir numerären när overtime startar? SVAR Dessa utvisningar kommer kvittas och ska inte sättas upp på utvisningsklockan. Lagen ska starta overtime 3 mot 3. Efter den första avblåsningen när utvisningarna har upphört ska spelarna släppas ut från utvisningsbåset. Regel 84.3. SITUATION 84.5 Vad ska domarna göra om målvakten lämnar målområdet för tidigt innan straffskytten har vidrört pucken under ett straffslag? Vad händer om målvakten gör samma fel igen? Var hittar du detta i regelboken? SVAR För en första förseelse, om skottet misslyckas, ska straffslaget slås igen. Om målvakten begår samma förseelse igen och om skottet misslyckas, ska målvakten ådöms misconduct penalty och laget ska placera en ersättare, som ännu inte har lagt någon straff på utvisningsbänken (som därmed diskvalificeras från att deltaga i straffslagsavgörandet). Regel 24.4. och 84.4. SITUATION 84.6 Efter ett mål på det första straffslaget under ett straffslagsavgörande ådöms målvakten misconduct penalty. Får målvakten fortsätta delta i straffslagsavgörandet? SVAR Ja, målvakten får fortsätta delta i straffslagsavgörandet. Spelare som avtjänar en pågående utvisning får inte delta i straffslagsavgörande, men eftersom en målvakt inte avtjänar sin egen utvisning så får målvakten delta