Runtom stornummer vinter 2022

97 RUNTOM. GRUNDSUNDA TIDNING borste, pensla eller använda airbrush för att nämna några. – Därefter ska du gjuta skalet. Chokladen ska vara rätt tempererad. Nästa lite knäckig. Därefter fyller man den. Det är lite som att bygga den från utsidan och inåt. Tidsuppskattningen är minst 2 timmar. Men Elisabeth menar att det normalt tar mellan tre till fyra timmar. – Man vill att fyllningen ska stelna. Helst ska man låta pralinen vila i några timmer eller kanske till och med en dag. Men ibland är det för gott för att vänta, berättar Elisabeth med ett stort leende. Intresset för pralintillverkningen har ökat och de får allt mer respons för sina praliner. En dröm för dem både är att ha ett eget gårdshus. – Vi har funderat på att ha ett gårdshus eller gästhus med produktionen där. Då skulle vi kunna ha öppet några timmar i veckan där folk kan komma och köpa och äta praliner. Men om det är två eller femton år bort vet vi inte. Utöver pralintillverkningen är naturen här i Grundsunda ett stort plus för dem båda. – Vi älskar att vara ute i naturen. Alltifrån en kanottur, en sväng med motorcykeln eller promenader längs med vattendragen. Naturen känns alltid så nära här. Vill man till exempel inte äta matlådan hemma är det bara att ta spritköket ut i skogen och värma upp maten. Det är bra mycket trevligare. Elisabeth har också önskemål om Grundsundas framtid. – Jag önskar att fler kunde ta initiativ att hitta på saker. Personligen tror jag folk mår bättre av att möta andra. Men de krånglar till allt för mycket. Det behöver inte vara så svårt. Det kan vara enkelt att ses också.■ TEXT: ROBIN HÖRNKVIST FOTO: HÅKAN LARSSON ELISABETH LINDBERG OCH ANDREAS PERSSON FAMILJ: Två katter och två hundar FRÅN: Andreas från Husum och Elisabeth från Överklinten Robertfors BOR I: Dombäck, Husum JOBBAR SOM: Andreas är taxichaufför och Elisabeth timvikare på nattpatrullen

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=