Runtom Stornummer-sommar 2022

153 RUNTOM. MAGASIN GIDEÄLVDAL Det finns en ny bagare i byn Jag ringde upp Sandra Viklund i Locksta för att fråga henne om det här med tunnbröd! Hon har nämligen nyss startat ett tunnbrödsbageri hemma på gården och ugnen går varm. När kom du på tanken att börja baka tunnbröd? – Jag har haft tanken i många år och längtat efter att jobba hemifrån. Jag har förutom vård och förskola jobbat i restaurangkök och efter att ha pendlat och jobbat långa dagar i Övik lockade det att få jobba med något hemifrån! – Jag har alltid älskat matlagning och var med på allt som hade med mat att göra då jag var liten. Att baka, bjuda på mat och komma på recept är det roligaste jag vet. Tankarna har hoppat mellan olika former av matframställning men landade i att baka! – Jag hade aldrig bakat tunnbröd själv då jag kom på den här idén! Jag vet egentligen inte vart den kom ifrån, jag har alltid varit nyfiken på hantverket och traditionen kring tunnbröd och det är ju så gott, vem blir inte glad av hembakt tunnbröd!? Men jag har inte gått med någon och fått lära mig tidigare utan har tagit reda på hur det funkar själv. – Tanken har funnits där länge men jag har inte vågat, men nu var det rätt tid att prova. Jag inspirerades av att börja jobba på äppelmusteriet i Trehörningsjö, att se hur roligt det är att förädla frukten 

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=