Spelregler för ishockey 2024/2025

41 AVDELNING 4 Sådana videobedömningar ska utföras av huvuddomarna med hjälp av den monitor som finns i sekretariatet och med hjälp av videomåldomaren (se Regel 38.4). Videomåldomaren ska vara behjälplig med att leverera erforderliga reprisvinklar, men inte assistera i beslutet som sådant. Huvuddomarna ska ha följande alternativ i sitt beslutsfattande: (i) fastställa det ursprungliga beslutet om större straffet, (ii) ändra det ursprungliga beslutet till ett lägre straff av samma förseelse eller en omrubricerad förseelse, (iii) att annullera utvisningen helt, (iv) rubricera om straffet, men behålla större straffet.22 REGEL 21 – DANGEROUS ACTIONS 21.1 STÖRRE STRAFFET OCH GAME MISCONDUCT PENALTY Större straffet med ett automatiskt game misconduct penalty ska ådömas den spelare som begår en handling som inte omfattas av någon annan regel och som, enligt huvuddomarens uppfattning, utsätter en person som är inblandad i matchen för en stor skaderisk. 21.2 BÖTER OCH AVSTÄNGNING Se Regel 23.2 och 23.3 – Böter och avstängningar – Generella kategorin. Alla förseelser enligt denna regel kan bli föremål för anmälan till disciplinnämnden (se Regel 28). REGEL 22 – MISCONDUCT PENALTY 22.1 MISCONDUCT PENALTY När misconduct utdöms ska felande spelare (ej målvakt) sändas av isen i tio (10) minuter. En ersättare får omedelbart ta plats på isen. En spelare som avtjänar misconduct ska stanna kvar i utvisningsbåset till första spelstopp efter att utvisningen har löpt ut. Om mindre än tio minuter återstår av perioden (eller om mindre än fem minuter återstår av tredje perioden i grundserien) ska felande spelare ändå ta plats i utvisningsbåset.23 En spelare som ådöms ett andra misconduct penalty i samma match ska även ådömas ett automatiskt game misconduct. 22 SWE-svensk tillämpning. 23 Tillämpning: I ungdomsmatcher där speltiden avviker från 3x20 minuter kan administratören tillämpa andra längder på utvisningarna än vad som anges i denna regelbok.