Spelregler för ishockey 2024/2025

146 AVDELNING 13 REGEL 77 – MATCH OCH PAUSTID Matchtid för en ishockeymatch är anpassad efter respektive tävlingsnivå enligt nedan. Detta gäller så länge inga regionala eller lokala avvikelser är implementerade. U13 – 3 x 15 minuter U14 – 3 x 20 minuter U15 – 3 x 20 minuter Matchtiden ska mätas i effektiv tid. Tiden ska starta i samband med nedsläpp och stoppas när domaren blåser i visselpipan samt om slutsignalen ljuder eller om pucken spelas in i mål. Lagen ska byta sida inför varje period och inför overtime. Vid matcher på utomhusbanor ska spelet stoppas 10:00 i den tredje perioden och lagen ska byta sida utan paus. Paus ska ske mellan varje period och vara i 18 minuter enligt nedan. Under pausen ska isen prepareras av isvårdspersonal. Detta gäller så länge inget av nedan undantag träder i kraft eller administrerande förbund beslutat om annat. U13 – Paus 1, 4 minuter utan isvård. Paus 2, 18 minuter med tillhörande isvård. U14-U15 – Paus 1 och 2 ska vara 18 minuter långa och isvård ska ske i dessa pauser. Om overtime ska spelas i 20 minuter ska paus tas som vanligt. Om overtime ska spelas i 5 eller 10 minuter ska pauslängden vara maximalt 3 minuter och banan ska inte spolas. Paustiden ska börja räknas omedelbart vid periodslut. Om båda lagen använder samma utgång från banan ska hemmalaget ges möjlighet att lämna banan först i varje paus. Efter match ska förlorande lag lämna banan först.