Spelregler för ishockey 2022-2023

45 AVDELNING 4 REGEL 22 – MISCONDUCT PENALTY 22.1 MISCONDUCT PENALTY När misconduct utdöms ska felande spelare (ej målvakt) sändas av isen i tio (10) minuter. En ersättare får omedelbart ta plats på isen. En spelare som avtjänar misconduct ska stanna kvar i utvisningsbåset till första spelstopp efter att utvisningen har löpt ut. Om mindre än tio minuter återstår av perioden (eller om mindre än fem minuter återstår av tredje perioden i grundserien) ska felande spelare ändå ta plats i utvisningsbåset.27) En spelare som ådöms ett andra misconduct penalty i samma match ska även ådömas ett automatiskt game misconduct. 22.2 MISCONDUCT PENALTY – MÅLVAKT Om en målvakt ådöms misconduct ska denna utvisning avtjänas av en lagkamrat som var på isen när förseelsen begicks. Denna spelare ska utses av tränaren och förmedlas till domaren genom lagkaptenen. 22.3 NUMERÄRT UNDERLÄGE En spelare som ådöms misconduct orsakar inte ett numerärt underläge för sitt lag förutsatt att samma spelare inte också ådöms mindre straffet, större straffet eller match penalty som tillägg till misconduct penalty. Om en spelare ådöms mindre straffet och misconduct samtidigt, ska felande lag omedelbart placera en ersättare i utvisningsbåset för att avtjäna det mindre straffet utan byte. Om icke felande lag gör mål under den tid som det mindre straffet avtjänas, ska det mindre straffet upphöra (förutsatt att inte 15.4 tillämpas) och misconduct-utvisningen ska börja räknas omedelbart. Om en spelare ådöms större straffet och misconduct samtidigt, ska felande lag placera en ersättare i utvisningsbåset omedelbart på samma sätt som ovan. 22.4 RAPPORTERING Alla misconduct penalty för Abuse of officials ska rapporteras till respektive administratör för vidare utredning. 22.5 FÖRSEELSER Se Översiktstabeller – Tabell 9 – Översikt över misconduct penalty för en lista över förseelser som kan resultera i misconduct penalty (se specifika regler för en komplett beskrivning). 27) Tillämpning: I ungdomsmatcher där speltiden avviker från 3x20 minuter kan administratören tillämpa andra längder på utvisningarna än vad som anges i denna regelbok.