Spelregler för ishockey 2022-2023

157 AVDELNING 13 U13 – 3 x 15 minuter U14 – 3 x 20 minuter U15 – 3 x 20 minuter Matchtiden ska mätas i effektiv tid. Tiden ska starta i samband med nedsläpp och stoppas när domaren blåser i visselpipan samt om slutsignalen ljuder eller om pucken spelas in i mål. Lagen ska byta sida inför varje period och inför overtime. Vid matcher på utomhusbanor ska spelet stoppas 10:00 i den tredje perioden och lagen ska byta sida utan paus. Paus ska ske mellan varje period och vara i 18 minuter enligt nedan. Under pausen ska isen prepareras av isvårdspersonal. Detta gäller så länge inget av nedan undantag träder i kraft eller administrerande förbund beslutat om annat. U13 – Paus 1, 4 minuter utan isvård. Paus 2, 18 minuter med tillhörande isvård. U14-U15 – Paus 1 och 2 ska vara 18 minuter långa och isvård ska ske i dessa pauser. Om overtime ska spelas i 20 minuter ska paus tas som vanligt. Om overtime ska spelas i 5 eller 10 minuter ska pauslängden vara maximalt 3 minuter och banan ska inte spolas. Paustiden ska börja räknas omedelbart vid periodslut. Om båda lagen använder samma utgång från banan ska hemmalaget ges möjlighet att lämna banan först i varje paus. Efter match ska förlorande lag lämna banan först. REGEL 84 – OVERTIME Administratörens regler kan då föreskriva att overtime ska spelas för att avgöra en oavgjord match. I overtime fortsätter matchen tills något lag gör mål. Det lag som gör mål först vinner matchen. Overtimelängd – Overtime spelas i en fem minuters period. Vid overtime ska banan inte spolas och pausen ska vara maximalt 3 minuter. Lagen ska byta sida inför starten av overtime. Resultat av overtime – Om inget mål görs under en overtimeperiod så avgör resultatet från det straffslagsavgörande som genomfördes innan matchens start. Administratören ska klargöra vad som gäller i seriebestämmelserna i respektive serie. Antal spelare i overtime – Under overtime ska samma antal spelare användas som vid ordinarie matchtid. I overtime som ingår i seriespel är det inte tillåtet att ta ut sin målvakt för att ersätta denne med en extra utespelare. Alla utvisningar inför overtime följer med under overtime förfarandet och alla utvisningar utdömda under overtime hanteras som under ordinarie matchtid.