Spelregler för ishockey 2022-2023

155 AVDELNING 13 REGEL 15 – UTDÖMANDE AV UTVISNINGAR Utdömande av utvisning och utvisningstyper – Följande varianter av utvisningar/ bestraffningar kan utdömas under en ishockeymatch: • Mindre straffet (U13 1 minuter/ U14-U15 2 minuter) • Lagstraff (U13 1 minuter/ U14-U15 2 minuter) • Dubbla mindre straffet (U13 1+1 minuter/ U14-U15 2+2 Minuter) • Större straffet (U13 3 minuter/ U14-U15 5 minuter) • Match penalty (U13 23 minuter /U14-U15 25 minuter) • Misconduct penalty (10 minuter) • Game misconduct penalty (20 minuter) • Straffslag • Tilldömt mål En utvisning kan utdömas när som helst under en ishockeymatch. Detta innefattar hela den ordinarie speltiden, overtime, straffslagsavgörande, pauserna och efter matchens slut fram till dess att domarna och lagen har kommit in i sina omklädningsrum och till dess att domaren har signerat matchprotokollet. Innan matchen har hunnit börja kan utvisningar börja utdömas från och med att huvuddomaren har kommit in på banan i syfte att starta matchen. Överträdelser mot reglerna under uppvärmningen före match kan inte rendera i utdömandet av en utvisning. Där emot ska alla former av incidenter under uppvärmningen anmälas till bestraffning. Detta innefattar också incidenter i korridoren eller på annan plats innan match. Såväl domare, domarcoach, DAIF samt av administratören utsedd person kan vara anmälare av dessa händelser. REGEL 19 – KVITTADE STRAFF Kvittning tillämpas i alla situationer, även om det sker i en situation där lagen spelar 5-5 och om en spelare i vardera laget utvisas mindre straffet (eller lagstraff) eller där det medföljer ett miscondcut penalty till vardera spelare. REGEL 30 – HUVUDDOMARE Efter match är det endast DAIF, domarcoach och protokollförare som har rätt att vistas i domarnas omklädningsrum. Den som bryter mot denna regel ska anmälas till disciplinnämnden.