RuntOm vinter 2024

,Passade perfekt till fördrinken RECEPT När goda vänner kommer på besök är det roligt att prova något nytt att bjuda på. Vid ett av dessa tillfällen bjöd jag på vitlöksgratinerat bröd på ett lite annorlunda sätt. Ett stort bröd med en nedsänkt brieost, penslad med kryddad olivolja och honung. Jag hade en svag minnesbild av att jag sett något liknande på nätet men inte hade jag skrivit ner det inte…men jag gjorde som jag brukar. Körde på känsla. Det blev mycket gott och passade perfekt till fördrinken. NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 25 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE 1 lantbröd, italienskt eller grekiskt 1 brieost 1/2 – 1 msk honung 1 – 1 1/2 dl olivolja 1/2 – 3/4 dl färsk persilja 1 vitlöksklyfta flingsalt päron i tunna skivor Brieostfyllt lantbröd 1. Börja med att gröpa ur i mitten på brödet där osten ska ligga. Skär ett rutmönster över hela brödet. 2. Blanda olivolja med finriven vitlök och hackad persilja. Krydda med flingsalt. 3. Ringla 1 dl av vitlöks- och persiljeoljan ner i skårorna på brödet. Därefter ringlas resterande olja över hela brödet. 4. Skär skåror i brieosten, placera den i brödet och bred ett lager honung över. 5. Därefter är det dags att gratinera hela härligheten i ugnen, 200°, cirka 20 - 30 minuter. 6. Servera tillsammans med tunt skivade päron. Till hjälp, när det var dags att äta, fick alla en gaffel så att det gick att fånga riktigt mycket god ost på brödet. Mums så gott det var! 68 RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=