RUNTOM. En härlig fisksoppa med saffran passar fint i juletid. Enkel att tillaga och lämpar sig även bra att förbereda då den blir än godare om den får stå till sig. 6-8 portioner 1 gul lök 1 fänkål 1 palsternacka 1 klyfta vitlök 2 morötter 4 potatisar 3 dl grädde 3 dl vatten 3 dl vitt vin 3 msk fiskfond 3 msk tomatpuré 0,5 gram saffran Hela tomater på burk Timjan (gärna färsk) 400 gram lax 400 gram vit fisk 300 gram räkor (helst färska) Salt, peppar 1. Skär grönsakerna (ej för stora, potatis i mindre bitar så den blir kokt) och fräs dem (utan att de tar färg) tillsammans med finhackad vitlök. 2. Tillsätt tomater, grädde, vatten, vit, fond, saffran, tomatpuré, timjan. Låt sjuda 20-30 min. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär fisken i lagom stora kuber. 4. Lägg fisken i soppan och låt sjuda ca 7 minuter. Hit går bra att förbereda om du ska servera soppan lite senare. 4. Tillsätt räkorna. 5. Servera med ett gott bröd. Går utmärkt att göra dagen innan och förvara i kylskåp. Perfekt efter julbordet, lite lättsamt och inte så mastigt. 4-5 portioner 2 dl vatten eller 1 dl vatten + 1dl juice 1 dl socker Ca 1 tsk Kanel Vaniljstång eller vaniljpulver Blanda ovan och koka upp och låt sjuda 5 min. Låt svalna. 1 apelsin 1 sharon 0,5 grape 2 clementiner Granatäpple (finns att köpa fryst) Dela i bitar. Häll den kalla lagen över. Servera med vaniljglass. Vi hade även lite After Eight till. RECEPT Fisksoppa med saffran Julig fruktsallad Källa: instagram.com/medhusvagn 152
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=