Runtom Vinter 2023

90 RUNTOM. MAGASIN GIDEÄLVDAL Med kunskap, omtanke och engagemang Storgatan 32 B, Örnsköldsvik | Begravning 0660-131 07, 0661-441 85 | Familjejuridik 0660-843 00 BREDBYNS BEGRAVNINGSBYRÅ 300 g ljus bakchoklad 1 påse med skumtomtar 1 påse med dumle original 1 liten påse jordnötter (mandel fungerar också bra) Gör så här: 1. Smält choklad på låg värme i en kastrull. 2. Hacka upp skumtomtar, dumle och nötter var för sig tills du har en blandning av små och större bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda till en Nisse sallad. 3. Häll chokladblandningen över de torra ingredienserna och rör om tills det blivit jämnt fördelat. 4. Häll blandningen i en form och pressa i hop med baksidan av en sked. Ställer ni den i kylskåpet stelnar den fortare, har ni mer tålamod än en liten Nisse kan den även stelna i rumstemperatur. 5. När kakan stelnat är det dags att dela den i bitar, enklast är att be en vuxen att dela den med en vass kniv. RECEPT Julens Rocky Road Vegansk Rocky Road 200 g Digestive kex 300 g 70% vegansk mörk choklad 130 g veganskt smör 45 g ljus sirap 50 g macadamia nötter eller 50g veganska marshmallows 75 g pistaschnötter 60 g torkade tranbär 60 g dadlar Florsocker till garnering Gör så här: 1. Smält choklad på låg värme i en kastrull. Tillsätt smör och sirap. 2. Krossa kexen tills du har en blandning av små och större bitar. Lägga bitarna i en skål tillsammans med grovhackade nötter, torkade tranbär och dadlar samt marshmallows. 3. Häll chokladblandningen över de torra ingredienserna och rör om tills det blivit jämnt fördelat. 4. Häll blandningen i en form och pressa i hop med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar. 5. Ta ut kakan från kylskåpet och sikta florsocker. Skär sedan i bitar med en vass kniv.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=