Runtom Vinter 2023

RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT RECEPT ,Till glöggbuffén passar smördegs- puffar perfekt. Snart är det dags för mysiga kvällar tillsammans med goda vänner där det bjuds på glögg, bubbel och tilltugg. Till glöggbuffén passar smördegspuffar perfekt. Jag fyllde mina puffar med ädelost på tub och små bitar av brieost men det fungerar förstås att använda vilken ost man vill. I puffarna med brieost är det gott att droppa lite flytande honung på osten eller en miniklick av god marmelad. Fast egentligen behövs det inte med tanke på att glöggen är rätt söt i sig. Det är lite pyssligt att göra puffarna som i storlek blir en lagom stor munsbit. Men det är värt besväret för de smakar ljuvligt gott. Dina gäster kommer att tycka det också. Om du väljer att bjuda på dem förstås och inte äter upp alla själv. NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 24 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE Smördegspuffar 2 rullar smördeg ädelost på tub en liten bit brieost sesamfrön 1 ägg 1. Använd färdigkavlad smördeg och ta ut rundlar. Använd till exempel ett litet snapsglas, då blir det 40 små rundlar av varje smördegsplatta. 2. Fördela en liten bit brieost eller en klick mjukost på hälften av rundlarna. Pensla resten med uppvispat ägg. Lägg den penslade sidan som ett lock ner mot halvan med osten. Tryck ihop bitarna med fingrarna så de ser ut som små raviolibitar. 3. Därefter penslas puffarna med uppvispat ägg. Strö svart sesamfrö på bitarna med brieost i och vanligt sesamfrö på de som det är ädelost i. Det går förstås att använda bara en sorts sesamfrö på alla, men då är det inte lika lätt att veta vilken slags ost som ligger i. 4. Grädda puffarna i varmluft på 175° till dess att de får fin färg, cirka 15 minuter. 5. Sen är det bara att njuta av smördegspuffarna till en mugg glögg! 38

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=