Runtom stornummer vinter 2022

RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT RECEPT ,Passar perfekt som ett av tilltuggen på glöggbuffén. Jag gillar verkligen adventstiden, tända ljus, glögg, pepparkakor och annat gott. De här chokladbollarna är en god liten munsbit till en mugg varm glögg. Passar perfekt som ett av tilltuggen på glöggbuffén. Jag väljer att göra glöggbollarna små, det tycker jag är trevligare. Man får hellre äta många än upptäcka att man sitter med en stor glöggboll i handen och så vill man inte äta upp hela….i och för sig osannolikt men ändå…varför chansa? Glöggbollarna är enkla att göra och de får fin nötig smak av brynt smör. Vilken sorts glögg du använder väljer du själv. Jag brukar ta helt vanlig saftglögg. Om du som jag gillar tilltugg till glögg eller vill bjuda in till glöggfest kan jag tipsa om min hemsida Katarinas spis. Söker du på buffé och/eller glögg där så kommer flera sidor med recept upp. Vi ses över en mugg glögg med tillhörande chokladbollar i advent! NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 23 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE Chokladbollar med glögg 100 g smör 3 dl havregryn 1 dl råsocker 1 krm vaniljsocker 1/2 dl kakao 1/2 krm salt 2 msk glögg pepparkakor 1. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen när det börjar bli lätt brynt och dofta lite nötigt. 2. Blanda havregryn, kakao, vaniljsocker, råsocker och salt i en bunke. 3. Tillsätt det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och glöggen. 4. Blanda till en jämn smet, ställ kallt så att smeten svalnar. 5. Forma bollar och rulla dem i fint krossade pepparkakor. 134

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=