Runtom Stornummer Vinter 2021
RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT 150 g smör 150 g vit choklad 3 dl strösocker 3 ägg 3 1/2 dl vetemjöl 1 kuvert saffran Saffranskladdkaka med lingongrädde RECEPT , Varje liten form är lagom till en person och det som inte går åt genast stoppas i frysen. Då finns alltid något gott att plocka fram. När det handlar om att göra kladdkaka har jag allt oftare börjat göra mini- kladdkakor i muffinsformar. Något jag tycker är helt perfekt. Varje liten form är lagom till en person och det som inte går åt genast stoppas i frysen. Då finns alltid något gott att plocka fram. Jag använder en lite vidare form som inte är så hög i kanterna men alla slags muffinsformar fungerar. Det går förstås lika bra att göra en stor kladd- kaka om det är många som ska fika på en gång eller om det upplevs bökigt att hålla på med muffinsformar. Just det här receptet är en variant på en kladdkaka med vit choklad jag brukar göra ibland. Första gången jag bakade just den här med saffran var in- för förra julen. Det visade sig vara helt suveränt att ha färdiga minikladdkakor i frysen som passade både som dessert eller som en sort på julfikabordet. Vispad grädde med en klick lingonsylt eller rårörda lingon i smakar gott till. Några färska lingon på toppen blir pricken över i. Gillas inte lingon går det att ta andra bär till men jag gillar det lite syrliga som lingonen bidrar med och det passar perfekt till saffranskladdkakan. NAMN : Katarina Strömberg BOR : Bredbyn FAMILJ : Min son Anton 22 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE 1. Ställ ut 16 vida muffinsformar på en plåt eller smörj och bröa en springform om du tänker göra en stor kladdkaka. 2. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Blanda ner saffra- net. Bryt ner den vita chokladen och låt den smälta i det varma smöret. 3. Vispa äggen och sockret pösigt. 4. Blanda ner den avsvalnade smör- och chokladblandningen i äggsmeten. 5. Vänd försiktigt ner vetemjölet. 6. Fördela smeten i muffinsformar eller häll ner den i en springform. 7. Grädda i 200° ca 15 minuter. 28 Besök vår hemsida för smarriga recept, polarbröd.se/recept
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=