93 RUNTOM. GRUNDSUNDA TIDNING I Husum, närmare bestämt i Husumgårdens kök träffas ett gäng gubbar varje måndag för att laga en gemensam lunch, oftast tvårätters, som efter tillagning inmundigas tillsammans, ofta i kombination med en hel del ljugande. Gänget kallar sig för ”Goa Gubbar” och har i olika konstellationer gjort detta i närmare 20 år. Något år efter millennieskiftet skulle dåvarande hårfrisör Åke Pettersson gå i pension, varpå Dan-Erik Åström kläckte idén att han skulle dra ihop ett gäng gubbar för att regelbundet laga lunch tillsammans. Sagt och gjort så var Goa Gubbar grundat. Gruppen har alltid varit åtta personer, plus Åke, huvudsakligen beroende på kökets storlek (på Husumgården). Det går helt enkelt inte att vara fler. För att öka på detaljrikedomen träffade undertecknad Åke, som, för ändamålet, rekryterat Mats Östman för att bättre komma ihåg allt som hänt genom åren, vilket är en minst sagt diger utmaning att försöka nedteckna. Gruppen delas normalt sett in i arbetslag om två, och recept/inhandling sköts på ett rullande schema. Naturligtvis är dagens meny alltid en överraskning för övriga i gruppen Alla ”gubbar” från vänster: Bertil Ängerud, Kent Eriksson, Åke Bylund, Åke-Lennart Lindström, Åke Pettersson, Lars-Olov Sjöström och Stig Gimbergsson. Goa Gubbar – ett väloljat maskineri i köket
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=